Go Ahead Eagles pakt echt door en verlengd met Willumsson

Go Ahead Eagles spelers zijn populair geworden, zeker vanuit de meer recentere resultaten. Een speler welke echt interessant bleek is de IJslander Willumsson. Zowel speler als de club hebben echter gekozen voor de stabielere weg en spreken vertrouwen in elkaar uit.

Want de naam Willum Willumsson zong nadrukkelijk rond in Engeland, Duitsland en zeker ook Nederland. Van FC Utrecht weten wij bijvoorbeeld dat zij de international graag zouden willen inlijven, echter was de vraagprijs voor hen, in eerste instantie, te hoog. Ook FC Twente nam plaats achter in de bus.

Waardevolle schakel
Om je eigen investering goed te beschermen is het belangrijk een langer contract met een speler te hebben. Dat heeft de club nu gerealiseerd met de aanvallende middenvelder. Willumsson bleek een waardevolle schakel in het systeem van Hake en was dikwijls beslissend vanwege zijn individuele kwaliteiten.

Beoogde sportieve groei
Zeker nu de Deventerclub ook heeft geïnvesteerd, is het slim om kernspelers net iets langer te behouden. Niet alleen omdat ze dan meer geld opleveren bij een eventuele verkoop, maar ook om de beoogde sportieve groei te realiseren. Een zeer verstandige keus dus van de heren aan de Vetkampstraat om Willumsson langer te binden aan de club.

Verlenging
Willumsson heeft zijn contract laten openbreken en bijgetekend tot de zomer van 2026.

Archieffoto’s: Henny Meyerink

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer