Extinction Rebellion Deventer roept kabinet op: ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’

Extinction Rebellion Deventer en Salland vraagt om investeringen in een eerlijke en groene toekomst. Ze doet daarom vrijdag 26 juni om 11.00 uur mee met de landelijke actie ‘Maak van klimaat de Rode draad’. Hiermee roepen zij het kabinet op om duurzaam uit de coronacrisis te komen. Bij het Deventer gemeentehuis wordt een rode draad gespannen, vol met persoonlijke boodschappen van mensen uit het hele land.

Door Extinction Rebellion

De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ is een initiatief van Greenpeace, Milieudefensie en DeGoedeZaak in samenwerking met Jongeren Milieu Actief, Fridays For Future en Extinction Rebellion.

Van Groningen tot Middelburg
Niet alleen in Deventer, maar van Groningen tot Middelburg trekken jong en oud een rode draad voor het klimaat. Er wordt vrijdag 26 juni gedemonstreerd in onder andere Eindhoven, Middelburg, Groningen, Amsterdam en Den Bosch. De initiatiefnemers zijn petities gestart met de oproep om niet te investeren in het verleden, maar een stap vooruit te zetten naar een duurzaam herstel uit de coronacrisis. Deze petities zijn inmiddels al ruim 120.000 keer ondertekend. De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ geeft deze mensen een stem nu er door de overheid miljarden worden geïnvesteerd.

De boodschappen voor het kabinet worden opgehangen aan de symbolische rode draad. Een bloemlezing uit de ingestuurde berichten:
“De toekomst van onze kinderen hangt af van de besluiten die we nu nemen.” Gerian
“Op een eindige planeet is oneindige groei waanzin.” Joos
“Zonder leefbare planeet is er ook geen economie.” Amber
“Dat de meest overlast gevende en klimaat vernietigende sector met het meeste geld in de lucht wordt gehouden. Dat doet mij pijn. Het is niet uit te leggen aan de volgende generatie.” Bastiaan
“Als we nu geld gaan pompen in vervuilende industrieën, verspelen we onze kans om de ergste gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.” Eva

De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ is een initiatief van Greenpeace, Milieudefensie en DeGoedeZaak in samenwerking met Jongeren Milieu Actief, Fridays For Future en Extinction Rebellion.

Petities
Milieudefensie: Zorg voor elkaar en de toekomst https://milieudefensie.nl/actie/duurzaam-herstel
Greenpeace: Kabinet, zet de crisis-miljarden groen en eerlijk in!  https://www.greenpeace.org/nl/acties/kabinet-dit-spreken-we-af/
Extinction Rebellion & De Goede Zaak  https://actie.degoedezaak.org/petitions/geen-poen-zonder-plan/

Het bericht Extinction Rebellion Deventer roept kabinet op: ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie