Extinction Rebellion Deventer bijeenkomst 19-01

DEVENTER- In onze maatschappij groeit de groep mensen met het gevoel in actie te willen komen voor een drastischer klimaatbeleid. Zo ook de groep mensen die zoekt naar een manier om hier concreet iets mee te doen.

Diegenen die zich hierin herkennen en in contact willen komen met gelijkgestemden zijn van harte welkom om aan te schuiven bij Extinction Rebellion (XR) Deventer tijdens de volgende bijeenkomst op 19 januari om 16.00 uur aan de Huibersstraat 10.

Het doel van deze bijeenkomst zal zijn het creëren van een XR Deventer actiekalender voor 2020.

We sluiten af met een gezamenlijke potluck maaltijd. Hiervoor zal iedereen een vegetarisch of veganistisch maaltje meenemen voor minstens één persoon.

XR Deventer actiekalender 2020

Een globale planning voor het nieuwe jaar zal gemaakt worden door mogelijke acties in een logische volgorde in een tijdlijn uit te zetten. Nieuwe ideeën voor acties zijn uiteraard welkom. Deze meeting wordt gecombineerd met gezellig samenzijn en samen eten.

Brainstorm

Deze bijeenkomst is een vervolg op de uitgebreide brainstormsessie van afgelopen december. Hierin zijn op basis van hoofd- en subdoelen van de organisatie allerlei ideeën voor mogelijke acties geïnventariseerd. Ook is er aandacht besteed aan de theorie van strategie en tactiek om voor iedereen helder te krijgen wat het belang is van vergaderen en plannen.

Eerder in 2019 hebben al een aantal wetenschappelijke informatieavonden plaatsgevonden over de huidige klimaat- en biodiversiteitscrisis. Ook zijn er afgelopen zomer een tweetal acties geweest in het stadscentrum.

De locatie van de bijeenkomst is de centrale ruimte van Centraal Wonen Deventer en is gratis toegankelijk, donaties worden op prijs gesteld. De middag start om 16.00 uur en duurt tot uiterlijk 19.30 uur.

Wie nog onbekend is met waar XR voor staat, kan vooraf wat meer informatie krijgen tussen 15:30 en 16.00 uur.

Meer informatie is ook te vinden op XRDeventer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie