-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vèrsmelten Versmólten

november 5 @ 08:00 - december 5 @ 17:00

Philip Vermeulen manipuleert in zijn installaties natuurkundige verschijnselen als licht, geluid en beweging. De kinetische ‘hypersculpturen’ bewegen vaak met zo’n hoge snelheid dat de fysieke eigenschappen van de materialen voor je ogen lijken te vervormen of waarbij je als bezoeker zelfs niet meer weet of je je ogen open of dicht hebt.

Philip Vermeulen presenteert zijn bestaande installatie ‘FanFanFan’.
De kunstenaar maakt voor deze installatie een etude die zacht en speels begint en die je betovert. Het tempo wordt steeds verder opgeschroefd zodat alle vormen, kleuren en geluiden gaan kolken en razen. Het prettige gevoel maakt plaats voor ongemak en dreiging, waarbij de grenzen van de fysieke zintuigen en de mentale impact worden opgerekt. Zie ook: https://youtu.be/1Ci-LuBnAlY

Vanuit het werk More Moiré ontwikkelt Philip Vermeulen in Kunstenlab een nieuwe installatie, een etude voor visuele licht-gedichten. Dit werk is te zien als een metrum van klank in een gedicht, maar dan visueel; een ritme in verzadigde kleuren die de grens tussen subject en object opheft.

Opening
De tentoonstelling ‘Versmelten Versmolten’ wordt vrijdag 5 november om 20.00 uur geopend. De deuren zijn om 19.00 open en iedereen is tot 22.00 uur welkom.

Onderzoek
Inmiddels kent de kunstenaar de fysieke grenzen van zijn installaties. Hij onderzoekt op dit moment samen met Stroom Den Haag en Marcus Graff hoe hij machine learning, een vorm van kunstmatige intelligentie, kan inzetten om zijn installaties een eigen compositie en leven te laten leiden.

Kunstenaar
In 2020 is de installatie More Moiré² van Philip Vermeulen genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie ‘Beste Interactive 2020’. In hetzelfde jaar was de kunstenaar één van de genomineerden voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Zijn installatie 10 Meters of Sound is in 2019 aangekocht door Rijksmuseum Twenthe. Zie ook: https://www.philipvermeulen.com/nl

Gegevens

Begin:
november 5 @ 08:00
Einde:
december 5 @ 17:00