-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gratis informatieavond over energiebesparing

december 9 @ 18:30 - 20:00

Het Duurzaamheidscentrum organiseert komende tijd gratis informatieavonden over energiebesparing. De eerste zijn op donderdag 25 november en donderdag 9 december. Bij grote belangstelling volgen er meer. Je moet je wel online aanmelden, want er is vanwege corona beperkt plaats.

“Veel mensen maken zich zorgen over de hoge energieprijzen, ze verwachten een hoge rekening”, vertelt Peter Alkemade, voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum en energiecoach bij Deventer Energie. “Ze willen wel energie besparen en hun huis verduurzamen, maar weten niet hoe, of waarmee ze moeten beginnen. Maar je kunt makkelijk geld besparen. Daarover vertellen we graag tijdens de informatieavonden bij het Duurzaamheidscentrum: alles over kleine en grote aanpassingen in je huis voor een lagere energierekening.”

Geld besparen

Samen met enkele andere vrijwillige voorlichters en energiecoaches geeft Peter deze avonden uitleg om je huis te verduurzamen en energie te besparen. “Met de stijgende energieprijzen is dat natuurlijk bijzonder interessant, want energie besparen scheelt in je portemonnee. Maar het geeft bovendien ook meer comfort. En het is uiteraard beter voor het milieu en het klimaat. Onderwerpen die voorbij komen zijn: isolatie, ventilatie, verlichting en verwarming. Veel kun je zelf doen, en niet alles hoeft veel geld te kosten! We spreken ook over hoe je het kunt financieren en wat de subsidiemogelijkheden zijn. En natuurlijk kunnen mensen vragen stellen.”

De eerste tip is altijd: voorkom warmteverlies door tocht. Zoek naar de tochtplekken en kieren, zoals bij de voordeur, raamkozijnen, de dakaansluiting of je houten vloer. Die kun je zelf eenvoudig dichten met kit, een nieuw latje of een tochtprofiel, allemaal te krijgen bij de bouwmarkt. Breng radiatorfolie aan achter de verwarming, dat reflecteert de warmte die anders door de muur naar buiten gaat. Meer weten? Geef je op en kom langs!

Aanmelden en deelname

Er staan nu twee infoavonden gepland: de eerste op donderdag 25 november en de tweede op donderdag 9 december. Aanmelden voor de informatieavonden kan via de website van het Duurzaamheidscentrum. In verband met de corona-maatregelen is er een beperkt aantal plaatsen om het veilig te kunnen organiseren. Om dezelfde reden beginnen de avonden vroeg, namelijk om 18:30 uur, tot uiterlijk 20:00 uur.

Gegevens

Datum:
december 9
Tijd:
18:30 - 20:00