Dringende oproep aan politiek van Extinction Rebellion Salland : ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’

FOTO: archief Klimaatalarm in Deventer ‘’Kies voor een duurzaam en eerlijk herstel van de coronacrisis. Nu is het moment om overheidssteun te verbinden aan de klimaattransitie!’’ vindt klimaatbeweging Extinction Rebellion (XR) Salland en daarom was gisteren rond 11.00 uur voor het stadhuis van Deventer een demonstratie. Zo’n 10 demonstranten spanden een rode draad rond de ingang van het Deventer Stadskantoor. Hieraan hingen papieren met daarop de zorgen en wensen van betrokken burgers met betrekking tot de klimaatcrisis en hoe hieruit te komen.

Landelijk
In nog 10 andere steden werd vandaag ook meegedaan aan deze actie door lokale groepen van Milieudefensie, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion en Fridays For Future. Onder andere in Amsterdam, Eindhoven, Middelburg, Groningen, Den Bosch en Den Haag werd er een dringende oproep gedaan aan de politiek om onze gezamenlijke miljarden te investeren in een groene toekomst en niet in bedrijven die de klimaatcrisis verergeren. Hierbij fungeerden de actievoerders als spreekbuis voor een nog veel grotere groep bezorgde burgers die via hun uitspraken op papier van zich lieten horen.

Acties
XR Salland is een groeiende beweging in de regio en is al eerder in het nieuws gekomen met acties zoals de ‘die-ins’ afgelopen voorjaar. “Hierbij wordt het maandelijkse luchtalarm aangegrepen om aandacht te vragen voor de noodsituatie waar wij ons qua klimaat in bevinden. Ook werd er vorig jaar een meterslang spandoek vanaf de toren van de Lebuinuskerk uitgerold. Er werd toen aandacht gevraagd voor XR Deventer en waar deze beweging voor staat; een ingrijpender en eerlijk klimaatbeleid.”

Online-bijeenkomst
Voor geïnteresseerden organiseert XR Deventer e.o. op 4 juli van 20.00 – 22.00 uur een onlinebijeenkomst waar twee sprekers via een live presentatie zullen ingaan op de overlappende crises die zich momenteel afspelen en hoe we hier wat aan kunnen doen. Ook is er tijdens de bijeenkomst ruimte om vragen te stellen. Voor verdere informatie hierover kan gekeken worden op de facebookgroep van Extinction Rebellion Deventer/Salland.

Het bericht Dringende oproep aan politiek van Extinction Rebellion Salland : ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie