Brengen en halen op infomarkt In Groene Doen

Zaterdag 12 november staan op de Infomarkt In Groene Doen allerlei groene initiatiefnemers uit Salland opgesteld om hun verhaal en aanbod te delen met belangstellende bezoekers.
De markt vormt de afsluiting van De Groene Karavaan Salland, uit de koker van het provinciale programma Natuur voor Elkaar. Maar zo’n infomarkt is natuurlijk nooit alleen maar éénrichtingsverkeer, en ook hier kunnen bezoekers niet alleen iets komen halen, maar ook iets brengen, om met anderen te delen. Behalve je eigen dromen, wensen en zorgen kun je ook heel concrete spullen meenemen die je over hebt: planten en zaden voor op de plantjesmarkt, en boeken en tijdschriften over allerlei groene onderwerpen, voor op de groene boekenweggeeftafel.

Plantjesmarkt
De plantjesmarkt vindt plaats op het terras van de Eetkamer Hier is Ut, en de boeken en tijdschriften kunnen naar de lange weggeeftafel op de begane grond, direct naast de bibliotheek, die een oogje in het zeil houdt. Zo kunnen je planten een (tweede) leven krijgen in andermans tuin, en de boeken en tijdschriften kunnen naar andermans kast of leestafel. Neem alles dat je kunt missen maar mee, en wie weet spreekt de input van een ander jou zelf weer aan.

Je kunt de speciale, lokale en ecologische lunch reserveren via uthuus.nl/eetkamer. De markt zelf is vanaf 12 uur open, en krijgt om 13 uur nog een officiële aftrap van wethouder Hans Olthof van Olst-Wijhe. Daarna licht Agnes Heethaar van Het Natuurlijk Huus in Raalte haar boek toe, geven standhouders hun pitches vanaf het podium en volgen korte workshops en dialogen met het publiek. De dag wordt om 17 uur afgesloten met de overdracht vanuit De Groene Karavaan Salland naar de volgende etappe, die in januari in het Vechtdal van start gaat.

Als nabrander kun je ’s avonds nog naar een documentaire over regeneratieve landbouw, gefilmd op 8 plekken in de wereld. De film wordt om 20 uur vertoond door Eetbaar Olst-Wijhe als deel van Food.Film.Fest – een programma van Voedsel Anders in Nederland en Vlaanderen, en is daarom ook vrij toegankelijk.

Informatie via eetbaarolstwijhe@gmail.com

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,020VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer